RSS
Pokaż drzewko odpowiedziStrona głownaOtwarte Forum Dyskusyjne Frondy | kilka osób online :)

Redakcja Fronda.pl
10.05.2010 13:46
Komunikat SKF
Dynamiczny rozwój portalu oraz poszerzanie się środowiska Frondy (tak w wymiarze realnym, jak i wirtualnym), a także zmiany społeczne, jakie nastąpiły po 10 kwietnia, skłoniły nas do zmian organizacyjnych, które mają pomóc sprostać nowym wyzwaniom stojącym przed stowarzyszeniem, portalem i całym środowiskiem.

Dlatego podjęliśmy decyzję o powierzeniu Piotrowi Pałce stanowiska dyrektora strategicznego Fronda.pl, a Tomaszowi P. Terlikowskiemu stanowiska redaktora naczelnego portalu Fronda.pl.

Celem tych zmian jest usprawnienie organizacyjne, a także szybszy i bardziej dynamiczny rozwój działalności całego środowiska. Dyrektor strategiczny ma odpowiadać za rozwój społeczności nie tylko internetowej zarówno w Polsce, jak i za granicą, rozbudowę zaplecza intelektualnego środowiska, tworzenie terenowych klubów Frondy, organizowanie seminariów i szkoleń, a także planowanie strategiczne przyszłych pól aktywności. Redaktor naczelny miałby natomiast zapewnić dalszy rozwój medialny portalu.

Zarząd Stowarzyszenia Kulturalnego Fronda

--
Blogi: fronda.pl/blogowisko ; Fronda.TV na YT: www.youtube.com/user/FrondaTV

Strona głównaOdpowiedz

Re: Komunikat SKF Słodki Kaczorek
10.05.10 13:47
O! Już lepi.

--
Brzydkie słowa są brzydkie.

Re: Komunikat SKF Nostromo
10.05.10 13:50
Czy z tych zawiłości można wywnioskować, że PTP nie tylko awansował, ale i dano mu więcej obowiązków? Czy też wręcz naprzeciwnie?

Re: Komunikat SKF PiotrWAW
10.05.10 13:55
To tak jak w klubie piłkarskim: trener zostaje "awansowany" na dyrektora sportowego ;-)

10.05.10 14:04
Yhym. Chociaż zdarzają się w przyrodzie figuranci na ławce.

Re: Komunikat SKF Otis Tarda
10.05.10 13:52
jak to szło? "Das OKW gibt bekannt: Die Bevölkerung hatte Verluste."

;)

--
Wielki ptak, który wpadł do silnika. Tego przecież nie można wykluczyć.

Re: Komunikat SKF Jolka

PTPa pomścimy !!!!!!!!!!!

--
Pomóż Kościołowi: www.pokoleniebxvi.pl/?page_id=99

Re: Komunikat SKF -xpost-
jak sie panowie dogadali, to chwałcia,
(szkoda ze dopiero teraz:)

generalnie 3mam kciuki za rozwój,
bardzo:)

--
a teraz wszsycy ludzie dobrej woli wylogowują sie z ff i zaczynają żyć i pracować naprawdę, w realu.

10.05.10 13:53
Jedno się wyjaśniło: właścicielem portalu jest Stowarzyszenie Kulturalne Fronda. No chyba, że się mylę ;-)

Re: Komunikat SKF Loyolny Papista
10.05.10 14:17
No, na razie wiadomo, że SKF wstawiło TPT za PTP. Reszta to tylko wnioskowanie :)

--
TERLIKOWSKI TOMASZ PIOTR CZŁONEK (cyt. za KRS)

Re: Komunikat SKF pasożyt społeczny
10.05.10 14:08

To awans czy degradacja? Beło wcześniej stanowisko "dyrektora strategicznego" czy stworzono je coby ludzie nie psioczyli na TPT?

--
Chcemy mieć pewność, że dwóch mężczyzn z wózkiem to złomiarze!

10.05.10 14:11
Mnię bardziej interesuje treść mięsista funkcyj powierzonych obu panom.

10.05.10 14:16
Się domyśl.

--

Re: Komunikat SKF pasożyt społeczny
10.05.10 14:19

To było pytanie retoryczne.

--
Chcemy mieć pewność, że dwóch mężczyzn z wózkiem to złomiarze!

Grunt, że już jest Loyolny Papista
10.05.10 14:26

--

Re: Grunt, że już jest Tyborek
10.05.10 21:16
drogi kolego, myślę że opinie twe są zbyt surowe. Mówię to szczerze, proszę nie podchodzić do tego źle :)

--
"Bo ja nie wstydzę się Ewangelii, jest bowiem ona mocą Bożą ku zbawieniu dla każdego wierzącego"(Rz 1,16)

Re: Komunikat SKF sqnx
10.05.10 14:13
ale jaja...

normalnie komunikat biura politycznego o planowanych zmianach w prezydium

a se bym wyobrażał, żeby Najbardziej Zainteresowani zechcieli zabrać głos osobiście - co to za problem nagrać film z wyjaśnieniem i via jutup upublicznić, albo popełnić posta pod znanym nikiem, rozwiewając ąsy i dąsy fforumistów zdegustowanych awansami tudzież kopniakami w górę, w dół, w bok?

ech...

--
"Ty się nie wymądrzaj, ty się módl!..."

Re: Komunikat SKF Zgred Anonim
10.05.10 14:18
Nie można - to Tajemnica, pełna Konspiracja.
Bo to wicie, rozumicie wróg klasowy czuwa.
Ciesz się, że na fali głastnosti jakikolwiek komunikat wyszedł.

--
FFaryzeizm prowadzi do kabotyństwa © Zgred

Re: Komunikat SKF Mruk
10.05.10 15:02
Walka buldogów pod dywanem?

Re: Komunikat SKF sqnx
11.05.10 14:44
Fronda Frondzie frondzi we Frondzie

hehe

--
"Ty się nie wymądrzaj, ty się módl!..."

Re: Komunikat SKF Piotr Nikołajuk
10.05.10 14:16
Podpis brzmi b. bezosobowo, podobnie jak cały komunikat.

Proste pytanie jaki jest/był aktualny skład Zarządu w czasie podjęcia tej decyzji?

Re: Komunikat SKF Shaun the Sheep (d. wachmistrz)
10.05.10 14:19
podpis skojarzył mi sie z ostatnim odcinkiem Klossa.

"podpisano komisarz W.O.L.F.F."

--
...

Re: Komunikat SKF lambro
10.05.10 14:18
kop w gore?

--
strzelilem sobie stopkie

10.05.10 14:28
Skok w bok.

--

Re: Komunikat SKF Lorkanin
10.05.10 14:27
ile zarabiają dyrektor strategiczny i redaktor naczelny?

* * * *
nawet jeśli nie są publiczne, to chyba można powiedzieć ile się zarabia. "Press" co jakiś czas podaje zarobki dziennikarzy i wydawców i nikt tam się nie zasłania jakąś "tajemnicą zawodową".
chyba, że ktoś zarabia tyle, że wstyd mu o tym mówić (tzn. za dużo albo za mało)

Re: Komunikat SKF Amersand
10.05.10 14:47
A może jakaś wrzutka na Fronda TV? Oczywiście oczekuję bardziej wypowiedzi PTP.

--
sgsc.pl

Re: Komunikat SKF AnnaE
10.05.10 20:15
Miałam o to poprosić.
Niech do nas przemówi (napisze) PTP.

--
In hoc signo vinces!

Re: Komunikat SKF Filter
10.05.10 20:04
Pożyjemy, zobaczymy. Powodzenia!

--
Nihil Vilius Quam Tempus Expenditur

Re: Komunikat SKF Teofila_Bepko
10.05.10 20:08
Komunikat jest bardzo enigmatyczny.

O jakich zmianach społecznych po 10 kwietnia mówimy? Brzmi to dosyć tajemniczo, tak samo zresztą jak "rozwój medialny portalu", "rozbudowa zaplecza intelektualnego środowiska" oraz "planowanie strategiczne przyszłych pól aktywności".

Jaki sens ekonomiczny ma utrzymywanie dwóch dyrektorów w zespole redakcyjnym liczącym, jeśli się nie mylę, kilkanaście osób?

Nominacja nowego dyrektora powinna być uzasadniona jego wcześniejszymi sukcesami w kierowaniu zespołem ludzi czy prowadzeniu spółki, jednym słowem - umiejętnościami zarządczymi. Czy takie sukcesy miały miejsce?

Re: Komunikat SKF Smok Mlekopij
10.05.10 20:24
Nie rozumiem o co tyle szumu. Stowarzyszenie Fronda, do którego nikt z nas nie należy, prowadzi swój portal w internecie. Zmienili jednego dyrektora na innego, bo tak im się podobało. Dedykuję przedpiścom mądrość ludową: nie wsadzaj nosa do cudzego prosa.

PS. A że wpłacamy darowizny na konto owego stowarzyszenia, do którego nikt z nas nie należy? Każdy ma prawo do odrobiny szaleństwa. Ale nie wyciągajmy z tego zbyt daleko idących wniosków.

--
"Sometimes I think war is God's way of teaching us geography." - Paul Rodriguez

Re: Komunikat SKF Teofila_Bepko
10.05.10 21:08
Drogi Smoku.
Ponieważ, jak przypuszczam, portal aktualnie utrzymuje się w znacznej mierze z wpłat darczyńców - istnieje realne niebezpieczeństwo, że wpłaty te zostaną ograniczone, kiedy nie będzie wystarczającej przejrzystości i uczciwości w zarządzaniu nim. Dla dobrze pojętego interesu własnego powinno stowarzyszenie zadbać o dużą przejrzystość swoich działań i regularną i pełną komunikację z darczyńcami.

Re: Komunikat SKF kaktus
10.05.10 21:11
no więc o to chodzi. ludzi nie da się zbywać w nieskończoność.

--
Ach, mój lud! Młokos go ciemięży i kobiety nim żądzą.

Re: Komunikat SKF miniony los
10.05.10 21:27
Notigzaktli. SKF jest utrzymywane z wpłat darczyńców, jedyną przyczyną tych wpłat jest czysta sympatia. Ten komunikat nie przyczynia sie do jej zwiększenia.

--
W trosce o pokój rzucili się na napadniętego

10.05.10 23:35
Zmienili jednego dyrektora na innego, bo tak im się podobało. A że wpłacamy darowizny na konto owego stowarzyszenia, do którego nikt z nas nie należy?
______
otoz to. kilkadziesiat osob juz zadeklarowalo, ze na tym konczy dzialnosc wplacaniowa.

--

10.05.10 23:56
IMHO to nie jest właściwe posunięcie. Portal należy wspierać, bo jest wartościowy i unikalny. Należy natomiast ucywilizować funkcję donatorów, na przykład dopuszczając ich przedstawiciela do zarządzania portalem.

--

Re: Komunikat SKF Krusejder
11.05.10 08:51
> Nie rozumiem o co tyle szumu

Miło że się do tego przyznałeś. Bo rzeczywiście NIE ROZUMIESZ zasad zarządzania organizacją, które nakazują podejmowanie kluczowych decyzyj po przeprowadzeniu analizy interesarjuszy. Ponieważ FRONDA jako taka nie ma ani ziemi ani patentów ani nawet wielbłądów, to kluczowy staje się kapitał ludzki.

Ludzie płacą pieniądze na FRONDĘ, choć ta im bezpośrednio w zamian niczego nie sprzedaje. Ludzie płacili okazując ZAUFANIE, że te pieniądze idą na budowę instytucji a nie na pensje dla zarządu.

Zmiana PTP na TPT sugeruje, że może być inaczej. Frondę może uratować tylko maksymalna transparentność w liście od FFundrajzera, która wszakże z 2 strony jest bardzo niekorzystna organizacyjnie, bo pokazuje za dużo.

--
jestem Rebe. Rebe Lyant ;)

11.05.10 10:42
No tak, ale reakcje w tym wątku wskazują na to, że zaufanie do Stowarzyszenia Fronda nie jest zbyt duże. A przecież z punktu widzenia jakości portalu nic się nie zmieniło, nastąpiły tylko roszady personalne, ale w obrębie "swoich".

Twój wpis sygnalizuje też inny problem Frondy. Poprzez fakt, że właśnie FFundrajzer komunikuje się z donatorami, są oni do niego dużo bardziej przywiązani, niż do Górnego i Terlikowskiego. Dla porównania, to o. Rydzyk prosi osobiście o datki na Radio Maryja, a nie jakiś drugorzędny redemptorysta.

--

Re: Komunikat SKF Krusejder
11.05.10 13:15
powiedzmy sobie szczerze: ludzie nie płacili tu kasy za jakość, bo sam portal i forum nie prezentują jakiejś wybitnej myśli technologicznej.

Mają zaufanie do tych, do których mają a nie do innych. Nieświętej pamięci profesor Geremek sugerowałby wymienienie społeczności na taką, która jest bardziej świadoma. Pomysł niegłupi, ale wymagający czasu.

To nie jest problem PTP czy Gnyszki, że ludzie mają do nich zaufanie - podkreślę to raz jeszcze. To jest problem władz SF, że pozwolili uróść portalowi i tym osobom a sami w tym czasie dłubali w nosie tudzież zajmowali się innemi biznesami.

Zauważmy też, że awantura wynikła z tego, że Vin odkryła dziwacznie podpisany artykół w gazecie. Kto inny odkrył zmiany w KRS. Ludzie kumający nieco czaczę najpierw sami puściliby info w media a dopiero potem podpisywali się tu i ówdzie. Śmieją się z Bronka, co chciał śp. Małemu Kaczorowi żyrandol podpieprzyć a sami nie mądrzejsi.

--
jestem Rebe. Rebe Lyant ;)

Re: Komunikat SKF Piotr Nikołajuk
10.05.10 21:45
Największy problem jaki mam z tym komunikatem to czy PTP dostaje awans czy degradację. Frazeologia pasuje do awansu (dyr. strategiczny, planowanie strategiczne przyszłych pól aktywności). Jednocześnie w obrębie portalu ma pracować członek Zarządu SKF (z pełną możliwością reprezentacji SKF) co daje mu nieograniczoną władzę, znacznie większą od dyr. strategicznego. Wg powyższego opisu "miałby natomiast zapewnić dalszy rozwój medialny portalu" co nie wiem jak się ma do dyrekcji strategicznej.

Drugi problem jest: co to jest i do czego służy Portal Fronda sp. z o.o.

I to wszystko przy założeniu, że portal należy do SKF, bo może nie.

Re: Komunikat SKF PiesNaJazz
10.05.10 22:41
Brzmi to niestety jak drobne machlojki. I to niekoniecznie finansowe :-(

--
I can't listen to that much Wagner. I start getting the urge to conquer Poland.

Re: Komunikat SKF krycha
10.05.10 23:28
Mam poczucie,że nie oddaliśmy PTP

--
Niepodległa Polska i Niezawisła Gruzja!!!

10.05.10 23:37
siłą jeno wzięli.

--

Re: Komunikat SKF Nizam al-Mulk
11.05.10 00:08
Frądzia ma status opp, WOW :P

--
Asperges me hyssopo, et mundabor; lavabis me, et super nivem dealbabor. (BTW - PKU)

11.05.10 00:18
OOO temat też ozywił trupa :) I chwałcia:)

Re: Komunikat SKF Mark it zero, Dude!
11.05.10 00:45
Hłe, hłe. Czekasz na owocną sprawozdawczość?;)

--
Urzekła mnie Twoja histœria. /// Witamy rzodkiewki, pierwsze witaminy wiosny!

Re: Komunikat SKF Nizam al-Mulk
11.05.10 00:48
Bardzo. Lektura sprawozdań OPP należy do moich ulubionych, na ten przykład kiedyś bardzo zainteresowała mnie siedmiocyfrowa strata Fundacji WOŚP na funduszach...

--
Asperges me hyssopo, et mundabor; lavabis me, et super nivem dealbabor. (BTW - PKU)

Re: Komunikat SKF Mark it zero, Dude!
11.05.10 12:42
Ja osobiście byłem sceptyczny, Ignac chyba też, gdy rozważano OPP dla SKF właśnie z uwagi na czekającą SKF sprawodawczość. To była taka darmowa porada:)

--
Urzekła mnie Twoja histœria. /// Witamy rzodkiewki, pierwsze witaminy wiosny!

Re: Komunikat SKF wujek inż.AjatollahGnyszkaszwili
11.05.10 10:39
uzyskała ostatniego dnia składania PITów :D

--
Ciociu Luciu - wróc :)
Re: Komunikat SKF Thesearch
11.05.10 00:17
a także zmiany społeczne, jakie nastąpiły po 10 kwietnia,
---------------

:P
Radio Erewań

Re: Komunikat SKF mak
11.05.10 01:52
A jak kiedyś pisałem na FF, że finansowanie portalu należało rozwiązać bądź poprzez wpłaty składek członkowskich w stowarzyszeniu (co musiało się wiązać z przyjęciem nowych członków) lub poprzez założenie spółki i sprzedaż udziałów w przedsięwzięciu to mnie zbywano jakimiś frazesami.

--
uwaga drastyczne! www.abortioninstruments.com/

11.05.10 10:45
Zgadzam się z Kolegą w 100%.

--

Re: Komunikat SKF wujek inż.AjatollahGnyszkaszwili
11.05.10 14:05
ja również!

--
Ciociu Luciu - wróc :)

11.05.10 14:29
A ja tylko w części.
Nie każdy kto jest gotowy wnosić wpłaty chce więzami się z portalem formalnymi więzami.
Wszystkim natomiast należy się podstawowa informacja.

--

Re: Komunikat SKF >KRES
11.05.10 03:36
A Piotr Pałka przyjął propozycję objęcia funkcji "dyrektora strategicznego Fronda.pl"?

Re: Komunikat SKF Shaun the Sheep (d. wachmistrz)
11.05.10 13:47
Najlepiej zapytać o to Piotra.

--
...

Re: Komunikat SKF homarski
11.05.10 12:57
No dobra, ja zawieszam składki do czasu przedstawienia przez zarząd SKF jakiejś sensownej informacji.

W tej chwili nie wiem, na co konkretnie idą składki. Na forum zrobił się szum, w efekcie czego podano nam jakiś żenujący bełkot.

Jeśli zarząd uważa, że ma prawo działać bez komunikacji z donatorami, to niech może sam się donuje?

--
Nie mam stopki, zjedli ja moi wspoltowarzysze, jeszcze ich mlaskanie slysze

11.05.10 13:35
To jest nas dwóch.

--

Re: Komunikat SKF quis ut deus
11.05.10 13:38
i jeszcze paru innych

Re: Komunikat SKF kaapstad
11.05.10 13:51
Ja place dalej.

* * * *
Ja place dalej.

--
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" Benjamin Franklin
Strona głównaPoczątek strony

Aby dodać list na forum musisz się najpierw zalogować.