Socrat | |
| 22.05.2010 17:34 |
| Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy |
Dziś pewien talibański inżynier wysłał raport z przeprowadzonego audytu, który to raport dał mi do myślenia. Szczególnie ciekawie wyglądają wartości, jeśli chodzi o wypływy (dla ciekawskich: końcówka zeszłego i początek tego roku).
Składając razem tzw. niecne plotki oraz w/w raport - zbudowałem sobie obraz, który daleki jest od sielankowego pejzażu.
Za moment usuwam zlecenie stałe z konta w Inteligo, które co miesiąc zasilało z mojej strony Klub Frondy. Znajomych moich z Klubu Frondy proszę o przemyślenie swojej dalszej działalności w jego ramach.
To była fajna przygoda, ale trudno dalej uczestniczyć w czymś, do czego się straciło zaufanie.
FF z kolei zbyt uzależnia (;
Dziękuję Piotrowi, Maćkowi i dotychczasowemu zespołowi portalu Fronda za ostatnie kilkanaście miesięcy: Panowie i Panie - dobra robota! Mam nadzieję, że jeszcze nie raz nas pozytywnie zaskoczycie.
--
Ps 23,1
Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy Przemko (Skończyłem rozpoczynaj) 22.05.10 17:44 |
|
 | Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy Socrat 22.05.10 18:24Konkretnie jakie pytanie Kulega chciał zadać? -- Ps 23,1 |
|
 | Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy Przemko (Skończyłem rozpoczynaj) 22.05.10 19:09Nie znam się na klimatach Frondelkowych, plotkach kto co gdzie i za ile, chcę usłyszeć proste tak lub nie w temacie wspierania portalu a jeśli nie to dlaczego, z góry dziękuję za pomoc. :) |
|
Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy Kriss de Valnor (oddać Petepa!) 22.05.10 19:59Ale zostaniesz z nami? :/ -- "Modlić się to prosić o deszcz. Wierzyć to przynieść parasol." (Bruno Ferrero) |
|
 | Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy Socrat 23.05.10 11:47Widzę, że napisałem zbyt wieloznacznie... Tak, FF uzależnia (; -- Ps 23,1 |
|
Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy AnnaE 22.05.10 20:37Nie wszyscy z FF są w Klubie.
Mam nadzieję, że zostajesz z nami. -- In hoc signo vinces! |
|
 | Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy Mr.Spock 22.05.10 21:08a niektórzy nawet bardziej teraz nie będą niż inni, którzy nie byli -- Interesujące... |
|
 | Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy AnnaE 22.05.10 21:22Ładnie to ująłeś. -- In hoc signo vinces! |
|
 | Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy Mr.Spock 22.05.10 21:28dziękuję za komplement
<zamiata kapeluszem pokład> -- Interesujące... |
|
Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy wujek inż.AjatollahGnyszkaszwili 22.05.10 21:09Łukaszu - jak mówiłem dziś przy innej okazji - wielkie dzięki za ostatnie dwa lata :) Mam nadzieję, że przed nami jeszcze więcej! -- Ciociu Luciu - wróc :) |
|
 | Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy Kasia Ballou 22.05.10 21:55A ja nie dostałam raportu :( -- Niech przeto ten, komu się zdaje, że stoi, baczy, aby nie upadł (1 Kor 10,12) |
|
 | Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy wujek inż.AjatollahGnyszkaszwili 23.05.10 13:17problema z mailem :) Jużem posłał, jakeśwa się wczora umówili! -- Ciociu Luciu - wróc :) |
|
 | Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy Kasia Ballou 23.05.10 18:08Doszło, dziękuję. -- Niech przeto ten, komu się zdaje, że stoi, baczy, aby nie upadł (1 Kor 10,12) |
|
Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy Wanda Wiśnia 22.05.10 21:21Rozsądna decyzja. |
|
 | Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy konserwowany 22.05.10 21:31:( -- "bo mieliśmy być niebem a jesteśmy piekłem" - Komentarz Tygodnia |
|
Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy Cyrylica 23.05.10 12:18Podziękowania dla Piotrka i Maćka. Mam nadzieję, że się to wszystko nie rozwali. -- "Żyć jest dobrze, ale dobrze żyć jest jeszcze lepiej". |
|
Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy Jolka 23.05.10 13:19PTP, Gnyszka - wieczna chwała
podobnie jak całemu zespołowi portalowemu, WandzieWiśni na ten przykład, chłopakom technicznym
weszliście mocno w internet, szkoda, że to się tak kończy
mam nadzieję, że jeszcze coś razem zakręcimy |
|
Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy kaapstad 23.05.10 15:13Blagam. Czy ktos moze opisac otwartym tekstem co sie dzieje? Nie kazdy sledzi przeplywy personalne i gotowkowe portalu
Mama dalej placic, czy szczytniejszy celu poszukiwac? * * * * Dzieki. Jakos zal -- "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" Benjamin Franklin |
|
Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy Romeus 24.05.10 09:55Również dziękuję PTP i "wujkowi" Gnyszce. Nie znam ich wprawdzie, ale to, że wykonali dobrą robotę widać gołym okiem (ubranym też :-)). Bóg zapłać! -- Pogarda i prześladowanie stanowią błogosławione dowody wybrania przez Pana. Ale nie ma piękniejszego dowodu i oznaki wybraństwa niż ten - przejść niepostrzeżenie. (św. Josemaria Escriva) |
|
Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy Zgred Anonim 24.05.10 11:20To ja pozwolę sobie na drobną prywatę.
Jakiś tydzień temu napisałem na FF, że zaprzestaje wpłat na FF - co wówczas uzasadniłem i czego nie ma potrzeby tutaj powtarzać. W rzeczy samej wpłaty były zupełnie symboliczne, do klubo nie należałem - mój gest nie ma większego znaczenia.
Jednakowoż mączy mnie kwestia, iż gest (czy raczej geścik) mój może być interpretowany jako wyraz poparcia dla kogoś (kogo nie znam) lub/i sprzeciwu dla kogoś innego (kogo także nie znam).
W związku spożywczym wyjaśniam - jak dla mnie przelała się czara goryczy i wyczerpał kredyt któren byłem fronda.pl udzieliłem. Panująca od tu nieustannie mania tajności i brak najbardziej elementarnych informacji o portalu jego właścicielach, twórcach, rozliczeniu kasy darczyńców nie jest bowiem efektem ostatnich wydarzeń ale elementem stałej strategii portalu w tym dotychczasowej redakcji.
To pisałem ja - Zgred Anonim -- FFaryzeizm prowadzi do kabotyństwa © Zgred |
|
 | Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy wujek inż.AjatollahGnyszkaszwili 24.05.10 14:01ale elementem stałej strategii portalu w tym dotychczasowej redakcji.
---
niesłuszna nadinterpretacja Zgredzie. --  |
|
 | Re: Podziękowanie za możliwość udziału w Klubie Frondy Zgred Anonim 24.05.10 14:12Gdzie jest/była strona, która informuje kto wydaje i kto odpowiada za  ?
Kto wchodzi w skład redakcji (przynajmniej red nacz reszta jak dla mnie może być tajna, choć to trochę śmieszne) itd. itp.
Jak są (w sensownym uogólnieniu) rozliczane środki od społeczności ?
Nie pytam z ciekawości i nie interesują mnie odpowiedzi mailem albo na forum - bo też nie o to chodzi by zaspokoić moje wścibstwo.
Chodzi o to czy  jest poważnym, wartym uwagi przedsięwzięciem.
Ja się nie oburzam - ja opisuje sytuację, bo pytania retoryczne są.
Z wyrazami szacunku - Zgred Anonim. -- FFaryzeizm prowadzi do kabotyństwa © Zgred |
|
| Aby dodać list na forum musisz się najpierw zalogować. |