former consumer | |
| 24.05.2010 08:12 |
| Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP |
W związku z tym, że sprawa PTP`a została sprowadzona tylko do kwestii oczywiście pozytywnych wyników audytu, chciałem się niniejszem zapytać z jakiego właściwie powodu został on 'wydalony' poza społeczność redakcyjną? Bo że został 'wydalony' to chyba, zgodzimy się - jest faktem?
Wewiórki na mieście ćwierkają, że chodziło o kwestię audytu, ale skoro jest on pozytywny, to jaki był rzeczywisty powód wydalenia?
Rozumiem, że właściciele wydawnictwa mogą sobie z redakcją wyczyniać co im się żywnie podoba, jednak dotąd Fronda była pismem poświęconym (a więc "innym" na rynku), zaś od pewnego czasu następowała pewna synergia między fforum a pismem - co wiąże ze sobą określone konsekwencje.
Jedną z takich konsekwencji powinno być poważne traktowanie fforumowiczów. Wszyscy się czujemy ze sobą związani, dlatego reagujemy kiedy komuś z nas stała się krzywda. A wydaje mi się, że PTP`owi krzywda się stała.
Mnie audyt nie interesuje. Nie jestem księgowym Enronu. Jestem gitfunflem PTP`a i uprzejmie proszę o wyjaśnienia co się z nim stało.
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP eventolog w sieci 24.05.10 08:19PTP jest OK! -- Czy twój sukces jest naprawdę twoim sukcesem? |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Jolka 24.05.10 08:21na mojej ulycy ptaszki ćwierkają, że dzisiaj wiele się rozjaśni i nastąpi przyspieszenie tej dynamicznej sytuacji
będzie wesoło |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Pirouette 24.05.10 08:26Podbiję Koledze. Tak nawiaskiem, to ostatnie zdanie przypomniało mi nieśmiertelną wypowiedź Ostapa Bendera, do pewnego malwersanta: Znajecie, ja nie finansist, ja swabodnyj chudożnik i chalodnyj filosof. Tak nawiaskiem. -- "MY - oklaski...ONI - gwizdy i zaciśnięte pięści. Tak wychowuje się bestię w człowieku." Hanna Malewska |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP former consumer 24.05.10 08:47;oDDDD W takich mamjętach akcja nabywa swoistego zapętlenia, ale i dymamiki. |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP pasożyt społeczny 24.05.10 08:29
Pytanie jontszonce numer jeden.
Prawda to, że pieniądze zbierane na portal przelewane były na konta osób nie związanych z portalem?
Pytanie jontszonce numer dwa.
Prawda to, że gdy sprawa się rypła, osoba nie związana z portalem zapragnęła być z portalem związana w związku spożywczym ktoś musiał jej ustąpić miejsca? -- Chcemy mieć pewność, że dwóch mężczyzn z wózkiem to złomiarze! |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP macsoc 24.05.10 08:46jontrzyć w tej słusznej sprawie! -- frustrat z wyboru okoliczności |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Gutta Cavat 24.05.10 08:49"Jestem gitfunflem PTP`a"
Czy to oznacza, że PTP Kolegie widział? Może nawet, pardon, dotykał?
Czy to oznacza, że Kolega rzeczywiście istnieje? -- "Pytają ludzie w rozmowach listach, dlaczego Unii Wolności nie lubię. Pierwsza przyczyna jest oczywista, przeto rozpocznę od drugiej..." L. Czajkowski |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP former consumer 24.05.10 08:53Na fforumie jest z pięć osób, które mię widziały live. Niestety PTP wonczas nie przyszedł, czy też przyszedł jak ja se poszedł. Nie mięliśmy okazji się dotknąć. Także bez przesady z tą żażyłościo. ;o) |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Gutta Cavat 24.05.10 08:58Teraz będzie miał więcej czasu! -- "Pytają ludzie w rozmowach listach, dlaczego Unii Wolności nie lubię. Pierwsza przyczyna jest oczywista, przeto rozpocznę od drugiej..." L. Czajkowski |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP former consumer 24.05.10 09:04Ja też. |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Brzost 24.05.10 10:34"Na fforumie jest z pięć osób, które mię widziały live."
Potwierdzam, należę do tych "z pięciu osób" i nawet zdjęciami archiwalnymi spod Wieży dysponuję :-) Po przeliczeniu wychodzi na to, że oprócz Consiego było nas sześcioro. -- Stopki brak |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP former consumer 24.05.10 10:59Była szeroka frakcja prawnicza, rozszerzająca mocno dany konwentykiel, lecz zgrupowana łona była po drugiej stronie stoła i głos tam już nie docierał.
A Kulegę i owszem - z sępatio wspominam. |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Domino 24.05.10 09:14
> Czy to oznacza, że PTP Kolegie widział? Może nawet,
> pardon, dotykał?
> Czy to oznacza, że Kolega rzeczywiście istnieje?
Biorąc rzecz semantycznie, znaczy to, że Kolega Kąsumer uważa PTPa (i siebie, rzecz jasna) za ludzi, czyli sztywnych - z czym się zresztą całkowicie zgadzam.
|
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP miniony los 24.05.10 09:05to ja tyz pojontrze -- W trosce o pokój rzucili się na napadniętego |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Brzost 24.05.10 11:11Nie ma to jak jontrzenie w dobrym towarzystwie ;-) -- Stopki brak |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Ks. Marek Radomski 24.05.10 09:16A to ja się zapytam tak:
Na czym polega rola rednacza na portalu? Czy chodzi o gwiazdę na sztandarze, czy też o wyznaczenie linii redakcyjnej?
-- Tak to jest z nami konserwatystami: mamy rację, ale musimy odpowiednio długo czekać. (bp. Williamson) |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP former consumer 24.05.10 09:19Nu, kiedyś polegała głównie na zapierdalaniu, a teraz - excussez le mot (panie zamykają oczy) - na dywersyfikacji autorytetu. |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Loyolny Papista 24.05.10 09:18Wewiórki na mieście ćwierkają, że chodziło o kwestię audytu, ale skoro jest on pozytywny, to jaki był rzeczywisty powód wydalenia?
---
Jak widać, skoro audyt był pozytywny, to awansowanie PTP poza grono redakcyjne nie było z tym w ogóle związane. -- TERLIKOWSKI TOMASZ PIOTR CZŁONEK (cyt. za KRS) |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP former consumer 24.05.10 09:20To elementarne. Stąd powstaje pytanie z czem było. |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Nostromo 24.05.10 09:24Być może to kwestia słabozbieżności jakiejś. |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Loyolny Papista 24.05.10 09:30Widzi Kolega, jeżeli pozytywny audyt powoduje takie reakcje, to ja się nietzschemu nie dziwię:
 * * * * Do wydalenia nie doszło, doszło do awansowania! -- TERLIKOWSKI TOMASZ PIOTR CZŁONEK (cyt. za KRS) |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP former consumer 24.05.10 09:44Jakież to nastjaszcze szczęście, że nigdy nie awansowałem na żadnego kerownika. |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Polski Superman 24.05.10 09:20! -- Przy tobie Petepiuszu stoimy i stać chcemy! |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Consolamentum 24.05.10 09:33Ale czy chodzi o to, ze kasa trafiala na prywatne konta? Ergo: ktos sobie zyl z pieniedzy fforumkowiczow? Ergo dochodzilo do przywlaszczenia? |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP kaktus 24.05.10 09:42-- Ach, mój lud! Młokos go ciemięży i kobiety nim żądzą. |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP sqnx 24.05.10 10:05podbijanko w ramach joj'ntrzenia -- "Ty się nie wymądrzaj, ty się módl!..." |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Kazik Mafia 24.05.10 11:38Tego ostatniego punktu bym nie rozgłaśniał. A reszta, to koleżanka pytajac już odpowiada.
* * * * Reka rękę myje. Jeżewski niby wróg nr jeden, ale dowiaduję się z ff, że został wiceprezesem spółki fronda.pl, powołanej 22 grudnia 2009. Więc nie wierzę w rozgrywki Grzesik-Jeżewski.
Z tego co wiem, to szambo wybiło w grudniu 2009 (ale raczej przed 22), szkoda, że wychodzi dopiero przy okazji posunięcia PTPa. |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP kipeksi 24.05.10 11:52WTF?
up^ |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Kazik Mafia 24.05.10 12:54jontrzyć |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP PM - ekstremalny ekstremista 24.05.10 13:01a i ja się dopiszę do jontrzoncych, a co...
-- TT i GG cykory, wydygańce i trzęsipory |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Mruk 24.05.10 13:25Wicie, przeczytałem całą dyskusję powyżej i wydawa mnie się, że nic nie rozumiem. Tzn. prawie nic - roumiem, że trza zawiesić wpłaty. Przynajmniej na czas jakiś.
* * * * Nie rozumiem zależności między spółkami, o których tu rozmawiamy.
Nie rozumiem bojów, które toczą się między udziałowcami.
Nie wiem, dlaczego wyleciał PTP.
Nie rozumiem, jak to możliwe, by z pieniędzy składkowych mogły być zasilane - choćby tylko na chwilę - prywatne konta.
Nie rozumiem, jak portal poświęcony może ostatnio wydzielać tak paskudny zapach.
No i jakoś nie mam zaufania do TT. Chciałbym zaufać, a nie mogę. |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP kaktus 24.05.10 16:51Nie rozumiem, jak to możliwe, by z pieniędzy składkowych mogły być zasilane - choćby tylko na chwilę - prywatne konta.
_______
nie rozumiem, jak możesz nie rozumieć. a myślałeś, że z czego płaci się pensje redaktorom? no, z czego? -- Ach, mój lud! Młokos go ciemięży i kobiety nim żądzą. |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Mania 24.05.10 14:09
Podbijam jączszące pytania Consumera dotyczące PTP-a i
dodaję postulat- uprzejmą prośbę: oddajta nam PTP-a, bo bez
PTP-a będzie nic. |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Nizam al-Mulk 24.05.10 14:12Forum jak forum.
DZISIAJ UPADŁ PORTAL. -- Asperges me hyssopo, et mundabor; lavabis me, et super nivem dealbabor. (BTW - PKU) |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Mruk 24.05.10 14:16Portal fronda Sp. z o.o. czy portal fronda.pl? |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Nizam al-Mulk 24.05.10 14:33Portal jako portal internetowy i ludzie go tworzący.
Spółki, stowarzyszenia i inne formalne rozwiązania mnie nie interesują. -- Asperges me hyssopo, et mundabor; lavabis me, et super nivem dealbabor. (BTW - PKU) |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Mruk 24.05.10 15:03Rozumiem, rozumiem. Tylko mdli mię troszku. |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP vanitas (akukumenizm) 24.05.10 15:18Otóż to... -- Pożegnałem już Forum Frondy! |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP kaktus 24.05.10 16:47byzydura. portal odwiedzają zupełnie inni ludzie niż fforum i jest ich pięć razy więcej. nie interesują ich rozgrywki personalne. -- Ach, mój lud! Młokos go ciemięży i kobiety nim żądzą. |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Nizam al-Mulk 24.05.10 16:58Zapewne. Ale interesuje ich to, żeby na portalu pojawiała się jakaś treść ;) -- Asperges me hyssopo, et mundabor; lavabis me, et super nivem dealbabor. (BTW - PKU) |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Vinca 24.05.10 15:59 |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP kiriak 24.05.10 16:02up -- wish the milkman would deliver my milk, in the morning, I wish the milkman would deliver my milk, when I'm yawning |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP silvarerum 24.05.10 16:56Judzenie ;-).
-- Prawość wywodzi się z prawdy (Stefan kard. Wyszyński) |
|
 | Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Polski Superman 11.06.10 07:46. -- Przy tobie Petepiuszu stoimy i stać chcemy! |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Christine Daae 24.05.10 16:59! -- Ora et labora zawsze aktualne |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP gregkilla 27.05.10 00:48wuje a nie katoliki... ino nie wiem ktore... |
|
Re: Pytanie puszyste jak kaczuszka w sprawie PTP Polski Superman 09.06.10 00:36. -- Przy tobie Petepiuszu stoimy i stać chcemy! |
|
| Aby dodać list na forum musisz się najpierw zalogować. |